Demerara Harbour Bridge gedeeltelijk ingestort
23 Jul 2012, 12:00
foto
Het ingestorte gedeelte van de Demerara Harbour Bridge (Foto: Stabroek News)


Een “klein” deel van de Demerara Harbour Bridge in buurland Guyana is vanmorgen ingestort. De minister van Openbare Werken, Robeson Benn, koos er vanmorgen tijdens een persconferentie voor niet in details te treden. Hij zei alleen dat het verkeer zou worden omgeleid en dat verkeer over de brug niet mogelijk was.

Volgens Stabroek News is het bruggedeelte rond kwart voor zeven vanmorgen ingestort, nadat het kort daarvoor geopend was voor het verkeer. Een groot vrachtschip kwam vast te zitten onder de brug, ongeveer waar het gedeelte zich heeft begeven. Vermoed wordt dat het schip de oorzaak is van de instorting. Het ingestorte gedeelte van de brug ligt onder water.

De brug is de belangrijkste schakel tussen de regio’s III en IV. Duizenden pendelaars, veel stadswerkers, zijn gestrand. Speedboten zijn de enige andere vorm van vervoer. In de afgelopen maanden heeft de havenbrug een aantal ingrijpende reparaties ondergaan. Regelmatig onderhoud heeft ertoe bijgedragen dat tot vandaag calamiteiten zijn uitgebleven.

In de eindjaren 1980 en beginjaren 1990 kwamen dit soort gebeurtenissen vaker voor, waardoor pendelaars ernstig werden verstoord. De brug nadert ook het einde van haar levensduur en moet het besluit worden genomen of ze wordt vervangen.
De Harbour Bridge is in 1978 geopend en is de belangrijkste verkeersslagader van de Demerara-rivier. Overheidsveerboten doen al een aantal jaren de oversteek niet meer en zijn de pendelaars aangewezen op zichzelf of speedboten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May