Politie Nickerie onderzoekt zwendel met visvergunningen
23 Jul 2012, 00:00
foto


In Nickerie is onder leiding van gewestelijk politiecommandant Stanley Benschop een grootscheeps onderzoek gestart naar zwendel met visvergunningen. "Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh heeft de opdracht tot onderzoek gegeven, na afstemming met president Desi Bouterse", zegt assembleelid Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) aan Starnieuws.

Doekhie zegt dat mensen vijf, tien tot zelfs vijftien vergunningen hebben om vis te vangen voor de kust. "Sommigen hebben niet eens een boot maar ze hebben vergunning gekregen om vis te vangen. Deze worden voor US$ 5000 tot zelfs US$ 15.000 verkocht aan Guyanezen", beweert Doekhie.

Haard in Paramaribo
Uit het onderzoek dat tot nu toe is verricht, blijkt dat functionarissen die betrokken zijn bij deze zwendel bij Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) in Paramaribo zitten. Doekhie zegt dat een persoon werkzaam bij de afdeling Nickerie is gehoord in deze zaak. Deze ambtenaar heeft veel informatie verstrekt die als aanknopingspunt dient om deze zaak tot klaarheid te brengen.

"Het gaat om een enorme benadeling van het land. De mensen die vergunningen hebben, zullen moeten aantonen dat ze beschikken over boten om te kunnen vissen", zegt Doekhie. Hij wijst erop dat er jaren gesproken wordt over zwendel met visvergunningen, maar nu zal deze zaak volgens hem tot de bodem worden uitgezocht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May