Pokie en Ajaiso wachten rechterlijke uitspraak af
22 Jul 2012, 10:15
foto
Diana Pokie


Diana Pokie en Waldie Ajaiso wachten de uitspraak van de rechter af in het kort geding dat aanhangig is gemaakt tegen de BEP. Pokie zegt aan Starnieuws dat zij nog steeds formeel niet in kennis is gesteld van de uitspraak van het Centraal Hoofdstembureau (CHS). Op 26 juli zullen de advocaten van Pokie en Ajaiso reageren op het pleidooi van BEP. Pokie zegt dat de rechter op 8 augustus uitspraak zal doen.

De assembleeleden die teruggeroepen zijn, vinden dat de democratie een gevoelige klap heeft gekregen door dit besluit. Pokie merkt op dat mensen in het binnenland nauwelijks weten wat er in de stad gebeurt. Ook de wijze waarop zij en Ajaiso geroyeerd zijn, is nauwelijks doorgedrongen tot de achterban in Brokopondo en Sipaliwini. Pokie benadrukt dat zij gekozen zijn door het volk en het kan nimmer zo zijn dat een bestuur hen terugroept. Dit druist in tegen de democratie.

Onrecht
"Wanneer er gestemd wordt, is elke stem belangrijk. Het doet er niet toe of mensen kunnen lezen of schrijven. Er wordt alles aan gedaan om hen in het stemhokje te krijgen. Maar bij zo een besluit, vinden dezelfde mensen het niet nodig om iedereen te betrekken. Een paar mensen besluiten om ons terug te roepen", merkt Pokie op. Zij zegt veel geleerd te hebben uit deze kwestie. "Ik voel mij versterkt en zal dit zeker niet zo laten, want dit is onrecht", meent Pokie.

"Ik kijk uit naar wat de rechter zal doen, want ik geloof in de rechtsstaat", zegt Pokie. Zij en Ajaiso krijgen veel steun van de achterban die ook verontwaardigd is over de gang van zaken. De mensen vragen om uitleg over het gebeurde. Intussen heeft het Centraal Hoofdstembureau het proces verbaal elektronisch ter beschikking gesteld.
U kunt dit hier downloaden.
pdf-icon.gif proces_verbaal_CHS.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May