Jeugdparlementariërs willen aanpak sportzaal Lelydorp
21 Jul 2012, 14:00
foto
De sportzaal van Lelydorp is dringend aan renovatie toe.


De jeugdparlementariërs van het district Wanica, Praathna Sital en Miquella Huur, hebben aan de ministers Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken en Shirley Sitaldin van Onderwijs en Volksontwikkeling gevraagd om de sportzaal van Lelydorp te renoveren. De zaal wordt door de jeugd van verschillende scholen gebruikt, maar ziet er nu verschrikkelijk uit. De hal moet dringend aangepakt worden, zegt Sital aan Starnieuws. Minister Adna heeft meteen actie ondernomen.

De bewindsman stuurde een vertegenwoordiger om zich te oriënteren. “De renovatie van deze zaal is niet begroot, maar ons is beloofd dat het ministerie van Sport- en Jeugdzaken gedeeltelijk zal inkomen. We hopen dat deze toezegging daadwerkelijk een feit wordt, omdat de jongeren niet langer gebruik kunnen maken van deze gymzaal. Ook hopen we dat minister Sitaldin gauw gehoor geeft aan onze oproep”, stelt Sital.

Volgens Sital is het nog niet bekend onder wiens verantwoordelijkheid deze zaal valt. Het is nog niet duidelijk of deze sportzaal aan Sport- en Jeugdzaken of aan Onderwijs behoort. De jeugdparlementariërs hopen dat deze sportzaal aan het begin van het komende schooljaar gebruikt kan worden. “Sport moeten we stimuleren in ons land. Zo houden we de jongeren ook van de straat af. Daarom is het erg belangrijk dat deze zaal spoedig aangepakt wordt”, vindt Sital.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May