President besluit dat Comvalius directeur SZF blijft
21 Jul 2012, 00:00
foto
Stephen Comvalius, directeur SZF.


Stephen Comvalius blijft directeur van het Staatsziekenfonds (SZF). Dit besluit is door president Desi Bouterse genomen. Hij heeft via een presidentieel besluit de benoeming van Comvalius bekrachtigd. Minister Michel Blokland had Comvalius onder curatele gesteld, maar de president heeft hierin ingegrepen.

Starnieuws verneemt dat Comvalius aan het personeel vrijdag meegedeeld heeft dat hij niet weg zal gaan. Toen hij een brief kreeg van Blokland waarin hem gevraagd werd 'geen verregaande overeenkomsten te tekenen" en "lopende zaken op een juiste manier af te handelen", was hij furieus. Hij ruimde aanvankelijk zijn bureau op en zei dat hij niet zonder meer zou opstappen, want hij had een contract tot volgend jaar mei.

President Bouterse vindt dat Comvalius goed werk heeft verzet bij het SZF. Hij ontving hem voor een onderhoud donderdag. Na zich grondig te hebben geïnformeerd, plaatste Bouterse zijn handtekening en met het presidentiële besluit is de minister van Volksgezondheid 'overruled'. Comvalius heeft intussen ook aan de raad van toezicht, onder leiding van Sonny Kertoidjojo, het besluit van de president meegedeeld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May