Taxichauffeurs Albina fatsoeneren standplaats
21 Jul 2012, 08:00
foto
Taxichauffeurs pakken de Waterkant van Albina aan.


Taxichauffeurs die de route onderhouden tussen Albina en Paramaribo, hebben het initiatief genomen om hun standplaats aan de Waterkant van Albina te fatsoeneren. Zij hebben onderling geld ingezameld en opvulzand aangevoerd. De initiatiefnemers willen niet bij naam genoemd worden in de media. Ze geven aan dat zij twee jaar terug dit initiatief ook al hadden genomen.

Door de voortschrijdende erosie van de dam, die dient als bescherming van de oever van de Marowijnerivier, brokkelt het asfalt van de Emmastraat af. Deze straat waar de taxichauffeurs parkeren, loopt parallel aan de Marowijnerivier en is door erosie sterk versmald. De ongelijke helling en het afbrokkelende asfalt brengen heel wat schade toe aan het onderstel van hun voertuigen.

Clyde Hunswijk, districtssecretaris belast met het ressort Albina, is blij met het initiatief van de chauffeurs. "Het is goed dat ze tot het besef zijn gekomen om niet langer te wachten op de overheid.” Hij wijst erop dat het decentralisatieproces alleen kans van slagen heeft met zelfinitiatief en zelfwerkzaamheid van een georganiseerde gemeenschap in alle sectoren. "Dat is pas burgerparticipatie", zegt hij. Hunswijk weet waarover hij praat: decentralisatie is het onderwerp geweest van zijn afstudeerscriptie. "Vooruitlopend op de definitieve aanpak van de oeververdediging, is dit initiatief van welkome aard voor de locale overheid", meent hij.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May