Nachtmerrie ondernemer Guptar ten einde
20 Jul 2012, 16:05
foto
De 'Shyamlee' in 2003. In deze boot werd 300 kilogram cocaïne onderschept in 2003.


De ondernemer Shyam Guptar is vandaag integraal vrijgesproken door rechter Anand Charan. Hij heeft een nachtmerrie meegemaakt die bijkans acht jaar heeft geduurd. "Ik ben opgelucht dat er eindelijk gerechtigheid is geschied en mijn vertrouwen in de rechtsstaat niet heeft gewankeld", zegt Guptar aan Starnieuws. Hij zal nu de vele emoties die hij heeft ondergaan, verwerken.

De ondernemer werd verdacht van handel in drugs. In 2003 was er in zijn rijstboot 'Shyamlee' 300 kilogram cocaïne onderschept in Portugal. De zaak diende in Nederland, maar Guptar is daar niet vervolgd. Zijn boot is op de veiling beland. Guptar zei vanaf het begin dat hij niets te maken had met het verderfelijke spul. In Suriname heeft hij in voorarrest gezeten, maar was na een jaar voorwaardelijk op vrije voeten.

Schadeclaim
De officier van justitie, Carmen Rasam, had een straf van vier jaar en drie maanden geëist en een boete van SRD 75.000 of zes maanden gevangenisstraf. De advocaten van Guptar, Benito Pick en Erwin Kanhai, hadden de rechter gevraagd om het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk te verklaren en hun cliënt vrij te spreken. Pick zegt aan Starnieuws dat de zaak in tweede en derde kanton gediend heeft. In het derde kanton is Guptar integraal vrijgesproken en in het tweede kanton heeft hij drie maanden voorwaardelijk gekregen voor wapenbezit. Pick zegt dat de rechter besloten heeft Guptar vrij te spreken omdat er veel onduidelijkheden en twijfels waren.

Guptar zegt dat hij niet klaar is met deze zaak. Hij heeft enorme schade geleden. Hij is veel kwijt geraakt door de strafzaak. Hij zal samen met zijn raadslieden de zaak op een rijtje zetten en besluiten welke stappen er ondernomen zullen worden, ook eventueel tegen de Nederlandse justitie. Guptar benadrukt dat zijn goede naam en eer behoorlijk beschadigd zijn door de kwestie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May