Ashabe Islam begint zaterdag met vasten
20 Jul 2012, 13:00
foto
Leden van Ashabe Islam donderdagavond voor de moskee.


Terwijl een deel van de moslims vandaag is begonnen met het vasten, start Ashabe Islam, de grootste en actiefste Islamitische vereniging in Nickerie, zaterdag. De gelovigen waren donderdagavond bijeen om zich te vergewissen van de waarneming van de maan. Volgens de wetgeving van de Islam ‘de Shariah’ is het verplicht dat moslims de maan met het blote oog zien. Tenminste twee personen moeten de maan hebben waargenomen, zegt voorzitter Abdulmoenaf Madhar aan Starnieuws.

Als de maan gezien wordt, volgt het ‘Tarrawie-gebed’ en de dag daarop begint het vasten. “Helaas heeft niemand de maan kunnen aanschouwen. We beginnen daarom zaterdag met het vasten”, deelt Madhar mee.
Gedurende de maand Ramadan zullen de Moslims en Moslima’s zich van zonsopkomst tot zonsondergang onthouden van voedsel en drank.
Madhar doet op de werkgevers een beroep om zo veel mogelijk medewerking te verlenen aan de vastende werknemers opdat zij de religieuze plichten kunnen vervullen.

Ashabe Islam bestaat uit 80 procent jongeren. Er is ook een vrouwen afdeling. De gemeente verzorgt Arabische- en Urdu lessen. Verder houdt de vereniging ook discussieavonden voor de leden. Deze activiteiten zullen in de vastenmaand even ‘on hold’ gezet worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May