DNA vervangt voorzitters vaste commissies
20 Jul 2012, 00:00
foto


De Nationale Assemblee (DNA) heeft in navolging van de reshuffling in het kabinet ook de voorzitters van enkele vaste commissies vervangen. Net als bij de regering zijn het de NDP, de Pertjajah Luhur en de ABOP van Ronnie Brunswijk die voorhoede posities hebben ingenomen.

De meest spraakmakende maar verwachte wisseling is die van Harish Monorath van Nieuw Suriname, als voorzitter van de vaste commissie van Handel en Industrie. Die positie is opgeëist door Pertjajah Luhur-voorzitter Paul Somohardjo.

Extra rol voor KTPI
Ronny Asabina van de BEP, die niet langer deel uitmaakt van de coalitie, heeft zijn voorzitterschap van de vaste commissie van regionale Ontwikkeling moeten afstaan aan ABOP-parlementariër Marinus Bee. Soetimin Marsidih van de Pertjajah Luhur heeft de voorzittersstoel van de vaste commissie voor het ministerie van onderwijs en Volksontwikkeling moeten inleveren. Daar is Melvin Bouva van de Mega Combinatie/NDP nu voorzitter van.

De KTPI krijgt een extra voorzittersrol van een vaste commissie. Refano Wongsoredjo van deze partij is voorzitter geworden van de vaste commissie van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Hier was Bee voorzitter van. Oesman Wangsabesari, ook van de KTPI, behoudt zijn positie als voorzitter van de vaste commissie van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer.

Lachman solidair
Prem Lachman van Nieuw Suriname heeft donderdagavond omstreeks 9 uur uit solidariteit met collega Monorath zijn parlementaire positie als voorzitter van de vaste commissie van Volksgezondheid neergelegd. Dit heeft hij schriftelijk gedaan aan de leiding van het parlement.

Voor de parlementariërs van Nieuw Suriname is officieel nog altijd niet duidelijk of zij nog bij de coalitie behoren. De officiële en directe aanwijzing van president Desi Bouterse hierover, sinds de reshuffling is uitgebleven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May