Oemar geeft uiting aan zijn grieven over VHP
20 Jul 2012, 02:00
foto
Soeciel Oemar heeft bedankt als ondervoorzitter van de VHP. (Foto: Raoul Lith)


Soeciel Oemar zegt dat hij bedankt heeft als ondervoorzitter van de VHP omdat hij geen verbetering zag in de kritiek die zijn achterban en hij hebben op de gang van zaken in de partij. "Mensen die hard gewerkt hebben voor de VHP worden als 'verraders' bestempeld. Er is onvoldoende transparantie, terwijl wij dat hebben afgesproken toen wij nog in G-9 verband bezig waren", zegt Oemar in gesprek met Starnieuws.

Oemar merkt op dat zijn achterban, zo'n 3000 personen, ontevreden is over de gang van zaken. De mensen keren de partij de rug toe omdat ze geen verbetering merken. Oemar zegt dat hij zijn grieven kenbaar heeft gemaakt aan het bestuur, onder leiding van Chandrikapersad Santokhi. Er is ernaar geluisterd, maar er zijn geen verbeteringen gekomen. Hij zal zich aansluiten bij de Nationale Democratische Partij. Hij woonde woensdagavond een vergadering bij van de 'paarse partij' op Leiding 20.

Te autoritair
Waar Oemar zich aan stoort is dat een handjevol mensen rond de voorzitter heen bepalen wat er gebeurt in de partij. Volgens Oemar is er nauwelijks sprake van democratie. Mensen die dag en nacht gewerkt hebben voor de partij, voelen zich niet meer thuis omdat ze aan de kant worden gezet. Oemar meent dat de leiding zich te autoritair opstelt. Mensen voelen zich niet meer op hun gemak en kunnen hun zegje niet doen, omdat de gemoedelijkheid verdwenen is. Oemar begrijpt dat velen hem kwalijk zullen nemen omdat hij de VHP de rug heeft toegekeerd. "Maar ik leg het daarom uit. Ik beleg binnenkort een vergadering in Houttuin om met mijn achterban te praten", deelt Oemar mee.

"Ik was coördinator van DNP 2000. Daarna heb ik twaalf jaar hard gewerkt voor de partij in Wanica, Saramacca en ook in Nickerie. Ik vind het erg dat mensen die zich enorm ingezet hebben, nu afgedankt worden en geen inbreng meer hebben. Die mensen zijn ontevreden en zij worden bespot", merkt Oemar op. Hij haalt aan dat hij niet om religieuze redenen de partij heeft verlaten. "Als arts heb ik te maken met mensen van verschillende religieuze groeperingen. Bij mij gaat het om hoe ga je om met mensen en ik wil ontwikkeling van het land. Daarom ben ik opgestapt uit de VHP, want het gaat de verkeerde richting uit", meent Oemar.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May