Iamgold/Rosebel ondersteunt speechcontest JCI Nilom
18 Jul 2012, 15:00
foto
Roy van Aerde van Rosebel onverhandigt de symbolische cheque aan de president van JCI Nilom. (Foto: Raoul Lith)


Iamgold/Rosebel Goldmines heeft US$ 12.500 geschonken aan JCI Nilom voor het houden van het speechcontest voor middelbare scholen. Vijftien scholen uit Paramaribo en Nickerie doen mee aan de spreekwedstrijd. Het thema van dit jaar is gekoppeld aan de millennium ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

Roy van Aerde, Senior Communications Coordinator, van Rosebel zei vandaag op een persconferentie dat de multinational dit project heel goed vindt om jongeren te stimuleren. Vandaar de ondersteuning. Ook het streven om de millenniumdoelen te halen, wordt ondersteund.

Marvin Polack, president van JCI Nilom, is blij met de ondersteuning van Rosebel. Hij merkt op dat in 2015 de millenniumdoelen gehaald moeten worden. Volgens hem zijn velen hier zich niet van bewust. Daarom wordt via het speechcontest meer aandacht hiervoor gevraagd. De jongeren die meedoen, hebben veel informatie ontvangen over de doelen.

Commissievoorzitter Raydall Pregers zegt dat naast de spreekvaardigheidstrainingen dit jaar een extra dimensie is toegekend aan het speech contest. Er zal een project worden uitgevoerd na het spreekcontest om te trekken aan de millennium doelen. De halve finale en finale vinden in augustus plaats. De training van de deelnemers is nu reeds gaande. Het VOS-speechcontest wordt voor de 21ste keer gehouden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May