GLO-toets in volle gang
19 Jul 2012, 10:00
foto
Scholieren van de St. Agnesschool bezig met hun toets.


Zesdeklassers van 340 scholen zitten vandaag voor de onderdelen Redactie en Cijferen en Geschiedenis. Landelijk nemen pakweg 11.014 scholieren mee aan het examen dat drie dagen duurt en morgen wordt afgesloten met de vakken ATK (Algemene Taalkennis) en Natuuronderwijs.

De eerste dag van het examen, gisteren, verliep op de St. Agnesschool vrij rustig. "Ik denk dat sommigen last hadden van de zenuwen, want ze klaagden van buikpijn", zegt schoolhoofd Vijanti Soehawan, die al langer met het bijltje hakt aan Starnieuws. Samen met haar lerarenkorps heeft ze hard gewerkt aan de voorbereiding van de kinderen voor dit groot moment.

"Ik denk dat we 80% geslaagden halen", spreekt ze de hoop uit. Vorig jaar haalde de St. Agnesschool 78% geslaagden. Dit jaar nemen op de school 51 kinderen deel aan de GLO-toets. Ook Ulrich Rodgers, hoofd van het Examenbureau, zegt aan Starnieuws dat het tot nog toe vlot verloopt. "Ik verwacht niet dat vandaag en morgen anders zullen zijn." Hij vertelt dat ook de slechtziende en blinde zesdeklassers die meedoen aan het examen het heel goed doen. Voor deze groep is het examen speciaal totaal in braille samengesteld.

De inhaalexamens worden van 30 juli tot 1 augustus afgenomen, terwijl de uitslag op 13 augustus wordt bekendgemaakt. Dan zal duidelijk zijn hoeveel zesdeklassers zullen doorstromen naar de vervolgopleidingen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May