DNA-commmissie is blij met actie minister RGB
17 Jul 2012, 00:00
foto


Minister Ginmardo Kromosoeto (Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft een onderhoud gehad met medewerkers van het Domeinkantoor. Deze afdeling was maandag gesloten. “Ik ben blij met de actie van de minister, maar zal pas tevreden zijn als het publiek weer normaal gebruik kan maken van de diensten”, zegt Theo Vishnudatt van de vaste commissie van RGB in De Nationale Assemblee aan Starnieuws.

De vaste DNA-commissie verwacht dat na deze week Kromosoeto een goede doorlichting zal plegen op het Domeinkantoor en Grondinspectie. Bij de gesprekken die hebben plaatsgevonden in hotel Torarica, heeft de commissie al haar zorgpunten op tafel gelegd en ook oplossingsmodellen gepresenteerd. Vaststaat dat ambtenaren die een belemmering vormen voor een vlot verloop van het beleid óf anders ingezet óf ontheven zullen worden. De vaste commissie vindt het welletjes dat in één regeerperiode drie ministers op RGB benoemd zijn en grondzaken tóch een probleem blijven. Vishnudatt stelt dat dit slecht is voor het imago van de regering.

Verandering meteen doorvoeren
Vishnudatt zegt dat de bewindsman de commissie alle ruimte heeft gegeven om haar misnoegen te uiten, informatie te vragen en met oplossingsmodellen te komen. “Aan de minister ligt het dus niet. Die heeft alle kwaliteiten in huis, maar daar bereiken we niet veel mee wanneer deze diensten niet op een juiste manier functioneren”, verwoordt de parlementariër het standpunt van de vaste commissie.

Woensdag is het de beurt van de dienst Grondinspectie. Ook daar zal de commissie met de minister nagaan welke drastische maatregelen genomen moeten worden om de dienst normaal te laten functioneren. Het Domeinkantoor gaat vandaag weer open. Grondinspectie opent naar verwachting donderdag weer haar deuren. Volgens Vishnudatt moet dan meteen blijken dat de gesprekken van deze week niet voor niets zijn geweest.
De commissieleden hebben ervoor gepleit dat Kromosoeto naast de orde ook kijkt naar de werkomstandigheden van de medewerkers bij de diensten. “We willen het maximale en een goede en correcte inzet van de ambtenaren, maar we moeten dan ook kijken naar werkomstandigheden”, stelt Vishnudatt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May