Eerste officieel bezoek van Ecuador aan Suriname
17 Jul 2012, 03:00
foto
Ricardo Armando Patiño Aroca van Buitenlandse Zaken van Ecuador.


Aan het hoofd van een twaalf personen delegatie brengt de Ecuadoraanse minister Ricardo Armando Patiño Aroca van Buitenlandse Zaken een officieel bezoek aan Suriname. De delegatie komt vandaag hier aan.

Er zullen op verschillende niveaus gesprekken gevoerd worden, voornamelijk op het gebied van regionale integratie en multilaterale relaties waaronder klimaatsverandering, democratie binnen de Veiligheidsraad bij de Verenigde Naties en de Oregon Education Associaton (OEA'S Reform).

Buitenlandse Zaken meldt dat beide landen gesprekken zullen voeren over samenwerking op het onderwijsvlak, met het doel te geraken tot een kennis uitwisselingsprogramma. Docenten en studenten uit beide landen zullen hierbij betrokken worden. Er zal ook diepgaand gesproken worden over afzetmogelijkheden van producten, afschaffing van de visum voor houders van dienst- en diplomatieke paspoorten en over cultuur.

Een belangrijke economische activiteit van Ecuador is het toerisme. De landschappen van de Andes, de indiaanse bevolking, de stranden, het regenwoud en de Galápagoseilanden zijn belangrijke toeristische attracties. De gemiddelde groei van het aantal toeristen ligt op dit moment op ongeveer 10% per jaar.
Woensdag vertrekt de delegatie naar buurland Guyana.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May