Universiteit buigt zich in cursus over veiligheid regio
16 Jul 2012, 02:00
foto


Veiligheid domineert wereldwijd de agenda's van diverse conferenties. Het Instituut voor Internationale Betrekkingen (IIR), van de Anton de Kom Universiteit van Suriname organiseert een cursus waar veiligheid centraal staat.

Tijdens deze cursus zullen deskundigen op het gebied van veiligheid afkomstig uit de USA, Brazilië, de Universiteit van de West Indies, de OAS, UNDP en Suriname, presentaties verzorgen over diverse thema’s binnen de regionale veiligheid. Op deze manier hoopt het IIR een bijdrage te leveren aan het verbreden van de inzichten op dit vlak.

Er zal gebogen worden over de ontwikkelingen binnen de regio en hoe landen daar rekening mee moeten houden in hun eigen veiligheidsbeleid en zich daar afdoende op moeten voorbereiden. De verschillende instituten en denktanks binnen de regio buigen zich regelmatig over, hoe het veiligheidsbeleid af te stemmen op de ontwikkelingen in de regio.

Het IIR heeft hierop ingespeeld en houdt een Postgraduate Course on Regional Security. Het thema van deze cursus is: A New Approach to Security in the Context of Regional Integration in Latin America and the Caribbean. De cursus wordt gehouden van 16-27 juli 2012 in de University Guesthouse aan de Leysweg. De opening vindt vanavond plaats.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May