Suriname faalt tegen Aruba
15 Jul 2012, 22:57

Het Surinaamse elftal heeft een slechte beurt gemaakt tegen Aruba, zondagavond. In de 34ste minuut scoorde Aruba het enige doelpunt in de wedstrijd. Suriname heeft de achterstand niet kunnen wegwerken. Het ergste van dit verhaal is dat twee spelers van Natio een rode kaart hebben gekregen. De eerste viel met nog 20 minuten te spelen en de tweede vlak voor het eindsignaal.

De verwachtingen waren hoog. Suriname won vrijdag met 8-0 van Bonaire in het ABCS-toernooi en belandde daardoor in de finale. Aruba had toen op het nippertje gewonnen van Curaçao. Natio was in een betere positie om kampioen te worden van dit toernooi.

De Surinaamse ploeg zat in de eerste helft goed op de bal. Verschillende pogingen om te scoren, mislukten. De Arubaanse doelman Erik Abdoel stopte de ene bal na de andere. In de tweede helft speelde Aruba rustiger en beter. Er was weinig coördinatie te zien bij Natio. Uiteindelijk verloor een onsportief spelend Suriname de wedstrijd en moest genoegen nemen met de tweede plaats. De delegatie keert maandag terug naar huis. De wedstrijd was live te volgen via Internet, een service van de Arubaanse Voetbalbond.