De Ster toont veerkracht en wint 4-3 van SVK
15 Jul 2012, 01:30
De ploeg van De Ster.

De Ster, vertegenwoordiger van de Nickerie Voetbal Bond bij de Integra Port Services Lidbondentoernooi, heeft zaterdag gewonnen van SVK uit Brokopondo. De wedstrijd eindigde 4-3; de ruststand was 1-3 in het voordeel van SVK. De publieke belangstelling was matig. De ploeg van SVK, beheerste de wedstrijd volledig, maar het was toch De Ster die met de drie punten naar huis ging.

In de 11e minuut kreeg de speler Ives Rozenwijn van SVK de rode kaart van arbiter Blijd en moest met 10 man verder. In de 30e min lukte het de speler Diego Plein van SVK om de stand te brengen op 1-0. Kort daarna, in de 32e minuut, heeft doelman Eddy Doelrakim van De Ster een speler van SVK onderuit gehaald in het strafschopgebied. De arbiter was genadeloos en gaf hem de rode kaart. SVK kreeg ook een penalty die verzilverd werd door Dimitrie Muringen, 2-0.
In de 44e minuut kreeg Henk Godliep van De Ster een dieptepass. Hij passeerde de laatste verdediger en kogelde de bal hoog in de touwen en bracht de stand op 2-1. SVK kreeg een vrije trap, ongeveer 25 meters verwijderd van de doellijn. Dimitrie Muringen plaatste de bal buiten bereik van doelman Sergio Tjen A ton van De Ster en bracht de stand op 3-1 voor SVK en dat was ook de ruststand.

Ommekeer
Na de rust, dacht iedereen dat SVK met de volle winst naar Brokopondo terug zou gaan. Moenindredew Balgobind van De Ster dacht er anders over, want in de 61e minuut, verkleinde hij de achterstand naar 3-2. In de 70e minuut bracht Mughapio Milano de gelijkmaker voor De Ster (3-3). In de 83e minuut gaf Milano een breedtepass aan Henk Godliep die deze keurig afwerkte en de stand bepaalde op 4-3 voor De Ster. De ploeg van SVK viel toen helemaal terug want frustraties begonnen de spelers parten te spelen. In de 88e minuut schold de speler Adiente Duma zijn medespeler vies en vuil uit. Hij kreeg de rode kaart van de arbiter en zijn ploeg moest verder met 9 man spelen.

Volgens Reinier Pryor, de trainer van SVK was het lidbondentoernooi een leerrijke ervaring voor zijn ploeg. “Wij hebben een jonge ploeg en volgend jaar gaan wij ervoor”, zei hij. Over de speler die zijn medespeler op het veld uitschold deelde de trainer mee dat er sancties getroffen zullen worden tegen hem want hij geeft de ploeg schande. De trainer van De Ster Ernandes Winter was blij met de overwinning en gaf aan dat zijn jongens de training niet optimaal bezoeken. Zij zullen zich voorbereiden op het nieuw seizoen van de NVB.