Overstromingen Japan verdrijven 400.000 mensen
15 Jul 2012, 03:00
foto
Het water blijft stijgen in de Japanse steden.


De autoriteiten in Japan hebben ongeveer 400.000 mensen opgedragen hun huizen te verlaten om de overstromingen die de hevige regenval heeft veroorzaakt te vermijden.

Overstromingen en aardverschuivingen op het zuidelijk eiland Kyusku hebben aan minstens 20 personen het leven gekost in de afgelopen drie dagen. Televisiebeelden tonen modderige waterstromen die zich een weg banen door de huizen en straten, terwijl de rivieren buiten hun oevers zijn getreden in het noorden van het eiland.

Het Japans Meteorologisch Agentschap heeft gewaarschuwd voor meer regen en aardverschuivingen. Tenminste negen mensen zijn vrijdag als vermist opgegeven, zeggen Japanse media. Japanse militaire troepen zijn ingezet om naar de vermisten te zoeken. In 72 uur tijd viel er meer dan 75 cm water in de stad Aso, verklaarden weerdeskundigen.

De evacuatie omvat huishouden in Fukuoka, Saga, Kumamoto en Oita. Alleen al in Fukuoka zijn 190.000 mensen van 65.000 huishoudens opgedragen te vertrekken. Ook het heel gebied in en rond de steden Yanagawa, Yame en Miyama wordt geëvacueerd. 140.000 anderen hebben eveneens het advies gehad hun huizen te verlaten en te gaan naar de aangewezen schuilplaatsen, waaronder scholen en andere voorzieningen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May