Lijk Visser Marowijnerivier geborgen
11 Jul 2012, 15:30
foto
Het stoffelijke overschot van Narine Taiga in de boot voor vervoer naar Albina.


Het ontzielde lichaam van de Guyanese visser Narine Taiga is vanmiddag aangespoeld op dezelfde plek van waar hij samen met zijn zwager werd gedwongen om uit de boot te springen. Dit is op ongeveer 300 meter van Galibi. Het lichaam is in beslag genomen door de politie van Albina.

Taiga is samen met zijn zwager J.G. slachtoffer geworden van een roofoverval op de Marowijnerivier maandagavond. Beiden zijn werknemers van een Frans-Guyanese vissersbedrijf, zegt de politie van Albina aan Starnieuws. Die drie overvallers (twee Guyanezen en een Surinamer) werken voor een visbedrijf in Albina.

De slachtoffers moesten onder bedreiging uit hun vaartuig in de Marowijnerivier springen. Taiga die niet kon zwemmen, verdween in de diepte. J.G. die de overval overleefde, liep bij laag water naar Galibi, nadat de rovers verdwenen waren. Daar aangekomen vertelde hij aan de dorpsleiding wat hem overkomen. Hoofdbasja André Alemware heeft de politie terstond ingeschakeld. De verdachten Janic L.K, Sunil S. en Vidjai P. zijn achter slot en grendel.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May