Vissers stelen en dwingen mannen overboord te springen
11 Jul 2012, 14:25
foto


Drie Guyanese vissers zijn opgesloten door de politie van Albina. Zij hebben maandagavond twee vissers gedwongen om in de Marowijnerivier te springen. Een van de vissers, Narine Taiga, is nog niet terecht. Het andere slachtoffer J.G. (44) wist zwemmend de oever te bereiken. Hij kwam de volgende dag in het inheemse dorp Langaman Kondre terecht.

De verdachten worden volgens de politie voorlichting onder meer verdacht van diefstal door geweldpleging, vernieling en doodslag. Onder bedreiging met vuurwapens en een houwer, moesten de twee vissers overboord springen. Daarnaast moeten zij rond 400 kilogram vis en een tank met benzine uit de boot hebben gestolen. Vervolgens moeten zij de boot van hun slachtoffers zodanig hebben vernield dat die gezonken is.

J.G. vertelde wat hem overkomen was en de autoriteiten van het dorp maakten contact met de politie. De politie is gelijk gestart met een onderzoek dat intussen heeft geresulteerd in de aanhouding van de drie Guyanezen in kwestie en inbeslagneming van de gestolen vis en de vuurwapens. De verdachten en slachtoffers zijn geen onbekenden van elkaar. Kort voor het gebeurde moeten zij nog hebben zitten borrelen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May