SVB-selectie neemt deel aan ABCS-toernooi in Aruba
10 Jul 2012, 11:00
foto


Suriname zal deelnemen aan de derde editie van het ABCS-toernooi. De nationale senioren selectie vertrekt op woensdag naar Aruba. Dit is het toernooi van de Nederlands sprekende landen in het Caribisch gebied: Aruba, Bonaire, Curaçao en Suriname. Dit meldt de Surinaamse Voetbal Bond (SVB).

De eerste editie werd in 2010 in Curaçao gehouden met Suriname als winnaar en de tweede ontmoeting werd in 2011 in Suriname gehouden met Bonaire als winnaar.
In 2010 won Suriname in de eerste wedstrijd met 4-2 van Bonaire en versloeg Curaçao in de finale via strafschoppen nadat de wedstrijd 2-2 was geëindigd.

In 2011 eindigde de eerste wedstrijd gelijk (0-0) tegen Aruba en Suriname verloor na het nemen van strafschoppen. In de tweede wedstrijd won Suriname met 2-0 van Curaçao en eindigde op de derde plaats.

Vrijdagavond komt Suriname uit tegen Bonaire. Hierna volgt de wedstrijd Aruba-Curaçao. De finale wordt zondagavond gespeeld. De selectie bestaat uit: Ronnie Aloema, Guno Kwasi, Jurmen Vallei, Romano Sordam, Romano Stekkel, Giovanni Waal en Romeo Jomena (Robinhood), Naldo Kwasi, Ives Vlijter (Inter Moengo Tapoe), Manuel Kowid, Giovanni Alleyne (SNL), Jetro Fer, Olmerd Poeketie (Excelsior), Gillermo Faerber (Transvaal), Evani Esperance (Voorwaarts), Emilio Limon, Wirender Somai (WBC) en Jelany Djemesi (Boma Star).

Als officials reizen mee: Waldo Gobardhan, delegatieleider, Lothar Kisoor, teammanager, Ricardo Winter bondscoach, Eugene Verwey assistent bondscoach,
Marlon van Coblijn, materiaalman, Stephan Burke keeperstrainer en Armando Hansradj masseur.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May