Washabo kiest voor Mac Intosh
09 Jul 2012, 02:00
foto
Ricardo Mac Intosh bij de kandidaatstelling. Links dc Roline Samsoedien.


Ricardo Mac Intosh is met 107 stemmen gekozen tot dorpshoofd van Washabo. Hij liet zijn tegenstanders Henry Lingaard en Franklin Jong met respectievelijk 72 om 27 stemmen achter zich. In dit dorp hebben 63 procent van de stemgerechtigden hun stem uitgebracht.

Net als de twee andere gekozen kapiteins Nardo Aroepa (van Section) en Carlo Lewis (van Apoera), zegt Mac Intosh aan Starnieuws dat hij het erg belangrijk vindt om de eenheid binnen het dorp terug te brengen. “Ik wil met alle dorpelingen van gedachten wisselen om na te gaan wat er allemaal moet gebeuren. We willen het dorp ontwikkelen, maar in dit stadium wil ik nog niet aangeven wat we allemaal van plan zijn”, stelt hij.

Voorzitter van de verkiezingscommissie, Roline Samsoedien, zegt dat de gemiddelde opkomst 60 procent is geweest. De laagste opkomst is bij het dorp Apoera geweest. Slechts 52 procent van de stemgerechtigden hebben gebruik gemaakt van hun stemrecht. Dat niet iedereen is komen stemmen kan aan diverse factoren liggen, stelt Samsoedien. Zo wonen velen in Paramaribo en de afstand is groot. Ook de infrastructuur is niet wat het wezen moet. Samsoedien en de kapiteins zijn tevreden met het verloop van de verkiezing.


Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May