VRTS woedend over uitblijven maatregelen tegen Sasur
06 Jul 2012, 14:00
foto


De Vereniging van Radio- en Televisiebedrijven (VRTS) wil harde acties ondernemen tegen Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur). De VRTS ergert zich eraan dat het ministerie van Justitie en Politie geen stappen onderneemt om het conflict rond de muziekauteursrechten op te lossen.

De VRTS zegt in een persbericht dat “alhoewel door de president van de republiek Suriname op diverse momenten aan de VRTS-leiding is verzekerd dat de noodzakelijke maatregelen zouden worden getroffen, er maanden later helaas nog geen enkel tastbaar bewijs is hiervoor”. Het merendeel van de te treffen maatregelen waaronder herbemensing van de commissie van toezicht, ligt op het bord van minister Edward Belfort van Justitie en Politie.

Zelfde adviseurs
De VRTS constateert dat Belfort alles op zijn beloop laat. Hij laat zich kennelijk nog steeds adviseren door dezelfde adviseurs, die mede verantwoordelijk zijn voor het laten voortduren van de gewraakte werkwijze van Sasur en negeert al sinds 7 mei 2012 een schriftelijk verzoek van het VRTS-bestuur om een gesprek.

"Kennelijk is de regering er zoals alle voorgaande regeringen gewend aan geraakt, om pas maatregelen te treffen als zaken escaleren. Indien de Surinaamse Regering voortgaat met het vertonen van dit staaltje van onbehoorlijk bestuur, dan rest ons als VRTS-leden geen enkele andere mogelijkheid dan om over te gaan tot harde acties", zegt het bestuur.

Stromannen
De verdere details over acties zullen zeer binnenkort aan de bevolking kenbaar worden gemaakt. De VRTS vindt dat aan Sasur, in de persoon van Prim Ramlal door het uitblijven van maatregelen van regeringszijde, alle ruimte geboden wordt om door te gaan met de eenzijdige en misleidende berichtgeving via stromannen bij bepaalde media-kanalen.

Verder wordt door de gedemonstreerde laksheid van de overheid in deze kwestie alle ruimte gecreëerd voor een verdeel-en heersstrategie van Sasur. Op zeer korte termijn zal een algemene ledenvergadering worden belegd door de VRTS om de verdere strategie te bespreken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May