Speciaal loket voor vergunningen in gebruik bij HI
05 Jul 2012, 21:00
foto


Het ministerie van Handel en Industrie heeft een speciaal loket ingericht voor het afhandelen van bedrijfsvergunningen. Minister Raymond Sapoen heeft de ‘front office’ in gebruik genomen. Dit loket is speciaal bedoeld om vergunningen in te dienen en later weer af te halen. Hier wordt zoals gebruik in bedrijven de ‘back office’ van de ‘front office’ gescheiden, zegt HI in den persbericht.

Het doel is dat de ambtenaren die belast zijn met de daadwerkelijke verwerking en opmaak van de vergunningen nu geen contact meer hebben met de indieners waardoor ze in alle rust het werk snel en efficiënt kunnen doen. Het komt veel voor dat de mensen na hun aanvraag ingediend te hebben, proberen invloed uit te oefenen op de medewerkers die met de afhandeling belast zijn om zo hun stuk te bespoedigen.

HI streeft ernaar om uiterlijk eind dit jaar vergunningen binnen 35 dagen af te hebben. Deze target was in maart 2011 reeds bereikt. Door overname van de meeste vergunningsbevoegdheden van de districtscommissariaten is er weer een achterstand opgetreden. Er moesten veel vergunningen die lagen bij de dc’s nog worden verwerkt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May