DC's geschokt over praktijken districtssecretaris Veira
04 Jul 2012, 08:00
foto


Het onderzoek naar praktijken van Hesdy Veira, districtssecretaris in Nickerie, wordt in samenwerking met de politie van Paramaribo uitgevoerd. Districtscommissarissen Wedperkash Joeloemsingh en Roline Samsoedien vinden dat Veira zijn functie niet meer mag uitoefenen.


Gewestelijk Politie Commandant van Nickerie, Stanley Benschop, zegt aan Starnieuws dat het onderzoek meer duidelijkheid moet brengen in deze kwestie.
Veira werd op afgelopen maandag aangehouden door de politie. Hij draait een bordeel. Benschop vertelt dat er minderjarigen geëxploiteerd worden en op basis hiervan is Veira in verzekering gesteld. In dit stadium kan de politietopper nog niet aangeven of er sprake is van mensenhandel. Volgens hem moet het onderzoek dat gaande is, dit nog uitwijzen.

Geen dossier
Joeloemsingh meent dat Veira indertijd dezelfde praktijken had uitgehaald. “Vermoedens bestaan dat hij dezelfde feiten heeft gepleegd als in het verleden. Hij exploiteerde minderjarigen. Hij kwam wel in burgerkleding naar het werk, omdat hij geen uniform meer mocht dragen. Districtscommissaris Samsoedien had hem tewerk gesteld. In feite mocht zo iemand nooit meer in dienst genomen worden”, stelt de dc.

Samsoedien merkt op dat het ministerie van Regionale Ontwikkeling nooit op de hoogte was gesteld over de feiten gepleegd door Veira. “Er was geen enkele correspondentie. Daarnaast ontbraken er stukken uit zijn dossier, die dat soort zaken kon bevestigen om zijn case door te kunnen zetten. Hij was nooit ambtelijk uit de dienst gehaald en ik vond dat hij liever kon presteren dan gewoon geld van de staat te krijgen zonder ervoor gewerkt te hebben”, deelt Samsoedien mee. Ze vindt dat Veira nu onherroepelijk uit zijn functie gezet moet worden, omdat hij nu bewezen heeft dat hij niet zal veranderen. Samsoedien zal Joeloemsingh aanraden om deze kwestie meteen te rapporteren aan de minister van Regionale Ontwikkeling.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May