Diplomaten teruggeroepen wegens ontoelaatbaar gedrag
03 Jul 2012, 00:00
foto
Buitenlandse Zaken roept twee diplomaten terug


De diplomaten Marsha Renfrum (Trinidad & Tobago) en Humbert Eersel (Washington) zijn teruggeroepen naar huis. Er is kritiek op hun gedrag en taalgebruik. Zij zijn in aanvaring gekomen met anderen op de ambassades en zijn niet meer te handhaven in hun functies.

Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken bevestigt tegenover Starnieuws dat de twee diplomaten teruggeroepen zijn. Renfrum komt per 14 juli terug en Eersel uiterlijk 1 augustus. De bewindsman zegt dat hij geen doekjes om zal winden als zaken niet lopen zoals ze moeten.

"Wij doen er alles aan om diplomaten te trainen en voorbereid naar een missie te sturen. Maar in de praktijk blijkt hoe zij zich instellen. Met velen gaat het goed, maar in enkele gevallen loopt het mis", zegt Lackin. Daarom is er corrigerend opgetreden.
Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, die Renfrum voorgedragen heeft voor een diplomatieke functie, zegt aan Starnieuws dat hij het fijne ervan nog niet weet. Renfrum heeft hem wel op de hoogte gesteld dat zij terug moet komen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May