Argentijns marineschip doet Suriname aan
02 Jul 2012, 23:00
foto


Het Argentijnse marine opleidingsschip 'Fragata A.R.A. Libertad' zal op 3 en 4 juli op bezoek zijn in Suriname. Het schip verliet de haven van Buenos Aires op 2 juni dit jaar en bezocht diverse Latijns-Amerikaanse, Caribische, Europese en Afrikaanse landen.

Het schip maakt jaarlijks dit soort wereldreizen als onderdeel van de vierjarige opleiding van marine cadetten. Het fregat 'Libertad' werd in 1960 gebouwd en heeft een lengte van 104 meters, een breedte van ruim 14 meters, weegt 3,765 ton en heeft een diepgang van 6.60 meters. Verder heeft het schip een zeil van 2,683 vierkante meters en een scheepsbemanning van 330 personen, waarvan 110 studenten zijn.

Het schip staat onder commando van Captain Pablo Lucio Salonio. Hij heeft de leiding van het schip totdat het weer aan wal gaat. Onder de 110 studenten bevinden zich naast Argentijnen ook cadetten van andere Zuid-Amerikaanse landen onder wie ook de Surinaamse marine officier, Eerste Luitenant Van Bree.

Met het bezoek aan Suriname wordt de vriendschappelijke band tussen de marine van Suriname en Argentinië benadrukt, terwijl het de onderlinge samenwerking en vertrouwen zal vergroten. De Argentijnse marine officieren brengen diverse bezoeken aan Defensie en toppers van het Nationaal Leger. Ze maken ook een tour door Paramaribo, meldt de Defensie voorlichting.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May