Afschaffing slavernij in het hele land herdacht
01 Jul 2012, 17:30
foto
Geestelijke leiders van diverse gemeenten in Para hebben een gezamenlijke kerkdienst gehouden. (Foto: Marvin Moesan)


Op verschillende plaatsen in het land zijn vandaag kerkdiensten gehouden om het slavernijverleden te herdenken. Er is gebeden in kerken en op openbare plaatsen. De voorouders werd dank gezegd voor de vele offers die zijn gebracht. Suriname herdenkt van oost naar west en noord en zuid de afschaffing van 149 jaar slavernij.

Het district Para is de Keti Koti dag begonnen met een gezamenlijke kerkdienst van alle kerken in het district. De Rooms-katholieke kerken, Evangelische Broedergemeenten en de Volle evangelie gemeenten hebben de hele ochtend gezamenlijk gebeden voor de eenheid in het district.

Eenheid demonstreren
Volgens de organisatie is het de eerste keer dat zo’n grote religieuze activiteit met muziek, lofprijs en prediking georganiseerd is in het district. De geestelijke leiders van de verschillende gemeenten hebben zelf het programma in elkaar gezet, zegt Marthin van Ravenswaay, van de Volle Evangelie. “Na vier intensieve vergaderingen wisten de geestelijke leiders zodanig inhoud te geven aan het programma, zonder dat de kerkelijke stromingen de eigen identiteit verliezen. Alle kerken zijn in Christus verbonden, waardoor het niet moeilijk moet zijn om de eenheid te demonstreren, zegt Ravenswaay.

De gezamenlijke kerkdienst is onderdeel van het Para festival 2012. Het programma werd voortgezet met culturele optredens, toneel en muziek. Er is ook een tentoonstelling verbonden aan het geheel, waarbij de productie en dienstverlening van het Para duidelijk zichtbaar wordt gemaakt. Het thema van dit Festival luidt: “Voor ontwikkeling zijn wij afhankelijk van elkaar, Para heeft de drive”.

Marvin Moesan
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May