Arubaan Renze Postma wint Staatsolie zwemmarathon
01 Jul 2012, 09:30
foto
De Arubaanse delegatie die deelnam aan de zwemmarathon. Van links naar rechts: vlnr: Johnny Cheng, Thomas van der Horst, Sandra Postma-Hagen,
Renze Postma en Saskia Postma. (Foto: collectie familie Postma)


De 38ste zwemmarathon van Staatsolie is gewonnen door de 16-jarige Arubaanse zwemmer Renze Postma. Hij zwom honderden meters vooruit op de winnaar van de twee vorige jaren, Robert Tjoe-A-On van De Dolfijn. Tjoe-A-On eindigde vandaag als tweede. De derde plaats ging naar Gabriel Grauwde, ook van De Dolfijn.

Bij de dames wint Xiomara Getrouw van De Dolfijn de marathon. Carlyn van der Jagt werd tweede en Saskia Postma, zus van Renze, zwom als derde dame binnen. De winnares van vorig jaar, Soraya van Dijk, eindigde als vierde.

Negentig zwemmers deden mee aan de marathon die iets na half zeven startte op Domburg. Het zicht was heel goed. Er is een afstand van achttien kilometer gezwommen. De familie Postma heeft voor het eerst meegedaan aan de zwemmarathon. Ook moeder Postma was in het water, terwijl de vader op de boot op de Surinamerivier was. De marathon was goed te volgen via ATV, waarbij Marciano Zalman verslag deed.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May