Robinhood, kampioen van Suriname
01 Jul 2012, 01:00

Het is de ploeg van Robinhood, gelukt om het kampioenschap van de SVB Digicel Hoofdklasse competitie voor het jaar 2011-2012 in de wacht te slepen. In een redelijk goed bezette stadion te Meerzorg, won Robinhood zaterdag met 2-0 van Excelsior; de ruststand was 1-0.

Robinhood kwam vrij laat in de eerste helft op een 1-0 voorsprong via een kopbal van Giovanni Waal. Na de rust bleef Robinhood, de lakens uitdelen in deze wedstrijd, hoewel de ploeg van Excelsior goed tegenstand bood. Met nog enkele minuten te spelen in de wedstrijd kreeg Robinhood, een penalty, die werd benut door Giovanni Waal die zo rood-groene formatie de 2-0 overwinning bezorgde.

Doordat de ploeg van Inter Moengo Tapoe met 2-1 van WBC verloor, is Robinhood niet meer in te halen door de anderen ploegen en is dus kampioen van Suriname.
De overige uitslagen zijn Leo Victor-Kamel Dewaker 2-0, Boskamp-Transvaal 1-2
SV Notch-Voorwaarts 1-2.