Amorc benadrukt liefde en harmonie bij 50e jaardag
26 Jun 2012, 14:00
foto
Toppers van Amorc op een persconferentie vandaag. Van links naar rechts grootraadslid Martinus Albert Vrede, grootmeester Klaas-Jan Bakker, algemeen inspecteur Eddy Quartier en Logemeester Edgar Glunder (Foto: Raoul Lith)


De Rozekruisersorde Amorc is vijftig jaar in Suriname bezig om de boodschap van liefde en harmonie, van broederschap te verspreiden. Behalve de persoonlijke ontwikkeling van de leden, is de organisatie ook gericht op de samenleving. Zo wordt er dagelijks gebeden voor mensen die ziek zijn. Niet alleen leden maar iedereen kan gebruik maken hiervan.

De Amorc-toppers gaven op een persconferentie vandaag meer openheid over de organisatie, die haar oorsprong heeft in de mysteriescholen van het oude Egypte, ten tijde van Thoetmozes III, die omstreeks 1500 voor Christus leefde. Om een halve eeuw Amorc Suriname te vieren wordt er een convent gehouden. De grootmeester van de Nederlandstalige jurisdictie Klaas-Jan Bakker is speciaal hiervoor naar Paramaribo gekomen. Zaterdagmorgen is er een lezing, die ook toegankelijk is voor het publiek.

Vrijheid van denken
Algemeen inspecteur Eddy Quartier van Amorc legde uit dat vrijheid van denken heel belangrijk is bij de Rozekruisers. Daarom is de organisatie niet religieus. Iedereen mag lid worden, ongeacht geloof, ras, politieke kleur of geslacht. De orde legt de nadruk op de vrijheid van geweten, denken en vrijheid van meningsuiting, die fundamentele rechten zijn van de mens.

De leiders van de Amorc propageren de grootst mogelijke verdraagzaamheid jegens elkaar. Er wordt op gewezen om vooral niet te oordelen en te veroordelen. De orde is onafhankelijk en neemt geen politieke standpunten in. "Juist door deze onafhankelijkheid kunnen wij de grootst mogelijke verdraagzaamheid betrachten", zegt grootmeester Bakker, die deel uitmaakt van het wereldbestuur. Wereldwijd zijn ruim 250.000 leden aangesloten bij de Amorc. De organisatie staat open voor alle mannen en vrouwen vanaf 18 jaar.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May