Ingezonden: “Als VHP zelfstandig wordt, keren velen huiswaarts"
25 Jun 2012, 03:00
foto


Het is een goed initiatief van DNA-lid Shailendra Girjasing van de VHP om het Nieuw Front nu te evalueren. De kans is ook redelijk groot, dat na een goede evaluatie veel oud-VHP’ers weer terug zullen gaan naar huis. Dat zou de VHP alleen groter maken, tenzij de Mega Combinatie nu ook zichzelf begint te evalueren en ronduit toegeeft waar de fouten worden gemaakt die de nieuwe MC-ers mateloos irriteren. Het is binnen de MC algemeen bekend, dat wie geen ‘stonfoetoe NDP-er’ is, in de huidige politiek bijna nooit aan de bak zal komen. Deze nieuwelingen mogen daarom eindeloos in de wachtkamer van de MC zitten wachten en die worden daar continu getroost met een hoop zinloze beloften over alle soorten grootse droomplannen.

Het ‘spin off’ effect van het initiatief van Girjasing kan ook overwaaien naar de Mega Combinatie. Daar zouden ze er ook goed aan doen het hele interne politiek beleid van de combinatie, grondig te evalueren. Volgens sommige sociaalwetenschappers zal daar gauw blijken, dat vooral de Hindostaanse nieuwelingen in de Mega Combinatie, niet aan hun trekken komen. Deze categorie dreigt nu politiek gefrustreerd te raken. En als de buitenstaander dat nu al weet, dan weten de politieke professionals als Girjasing dat des te meer. Na de verkiezingen in mei 2015, zal blijken hoe groot de ‘impact’ zal zijn van deze miskende en genegeerde potentiële groep van kiezers binnen de Mega Combinatie.

De politieke leiding van de Mega Combinatie, die nu volop kan genieten van de zachte en koele politieke bries, nota bene in het seizoen van de meedogenloze rukwinden, zal niet vreemd moeten opkijken als de partijpolitieke etniciteit weer in alle hevigheid wordt aangewakkerd. Dan zullen ze heus wel het politieke verwijt krijgen dat zij het zelf hebben gezocht, omdat zij aan die miskenning van de nieuwe leden binnen hun eigen politieke combinatie geen halt hebben willen toeroepen.

Benjamin Mitrasingh

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May