Brandweer in actie
22 Jun 2012, 10:15
foto
De brandweerlieden zijn vanmorgen weer in actie gegaan. (Foto: Raoul Lith)


Ontevreden brandweerlieden hebben vanmorgen de poorten van de hoofdkazerne gesloten. Ze voeren geen opdrachten uit van brandweercommandant Cecil Waal. Ofschoon de actievoerende brandweermannen wel uitrukken, houden zij de poorten gesloten.

Brandweercommandant Cecil Waal zegt aan Starnieuws dat hij niet weet waarom de brandweerbond in actie is gegaan. De actievoerenden zeggen dat zij het al beu zijn om te wachten op hun overuren die al twee maanden niet zijn uitbetaald. Waal legt uit dat hij al de stukken al heeft doorgestuurd en dat de bond dat weet. Op dit moment is er niets meer dat hij kan doen aan de uitbetaling van de overuren, verklaart de brandweercommandant. Hij heeft met minister Edward Belfort van Justitie en Politie afgestemd over de situatie. De minister heeft hem gezegd dat de manschappen hun werk gewoon moeten hervatten. Waal heeft die boodschap overgebracht aan de actievoerenden, die de opdracht van de minister naast zich hebben neergelegd.

De bondsleden wachten op de komst van hun voorzitter John Seedorf voor verdere stappen. Seedorf zegt aan Starnieuws dat hij nu in vergadering is en tegen elf uur in de kazerne zal zijn. Waal is het er niet mee eens dat de poorten gesloten worden gehouden. Deze horen tussen 07.00 uur en 15.00 uur open te zijn, zegt hij.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May