Dc Ramdhani pakt schade Saramacca aan
21 Jun 2012, 12:30
foto
Een van de getroffen huizen in Calcutta, Saramacca.


Districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani van Saramacca is bezig de aangerichte schade door de rukwinden te herstellen. Tientallen woningen hebben last ondervonden. Daarnaast lijden landbouwers van Saramacca schade aan hun landbouwgewassen.

De dc meldt aan Starnieuws dat van vijf huizen te Calcutta de daken zijn weggerukt. Twee woningen te Damboengton hebben schade ondervonden. Het wachthuis van de Openbare School te Vrijburg is beschadigd. Ook de daken van de toilettengroep van deze school zijn weggerukt. Het waterleidingcomplex te ressort Tijgerkreek is ook niet bespaard gebleven. Heel wat bananen aanplanten zijn vernietigd. Ramdhani merkt op dat er nog steeds meldingen binnenkomen.

Inventarisatie en herstel
Volgens de dc heeft de minister van Openbare Werken, Ramon Abrahams, aangegeven dat de mensen die de schade hebben ondervonden op een gedeeltelijke ondersteuning mogen rekenen. Regionale Ontwikkeling is bezig met herstelwerkzaamheden, deelt Ramdhani mee. Daarnaast moet hij alles inventariseren en doorgeven aan NCCR.

Ramdhani benadrukt dat de bewoners van Saramacca meeleven met slachtoffers. Zo hebben de plaatselijke bewoners en vrienden de twee huizen te Damboengton hersteld. De dc heeft nog geen rapportage over vissers die op het water waren.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May