Dak vleugel Havo 3 weggerukt door de wind
21 Jun 2012, 08:55
foto
Het dak van een vleugel van Havo 3 te Leysweg is gisteravond weggerukt door de wind.


De dakplaten van een vleugel van Havo 3 aan de Leysweg zijn door de rukwinden gisteravond losgeraakt. De examens vinden normaal plaats in lokalen die geen schade hebben ondervonden van het noodweer.

In de vleugel die beschadigd is, bevinden zich ook de toiletten. "Dat maakt de situatie nijpender. We weten nog niet wanneer het dak gerepareerd wordt. De technische dienst van het ministerie is al gemeld, maar die moet nog langskomen", zegt onderdirecteur Aniel Girjasingh aan Starnieuws.

De leiding van de school hoopt dat het niet gaat regenen voordat het dak gerepareerd is, anders wordt de schade veel groter. Het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR) is gisteravond langs geweest. Een gebouw tegenover de school is ook driekwart van het dak kwijtgeraakt.

Girjasingh zegt dat van de 435 leerlingen ongeveer honderd geen les kunnen volgen door de situatie. Vanmorgen werden leraren en scholieren onaangenaam verrast. "Niemand had verwacht dat de school getroffen zou worden", merkt de onderdirecteur op.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May