Nep jurist aangehouden voor oplichting
20 Jun 2012, 19:50
foto


De politie heeft Gerardus S. gearresteerd op verdenking van oplichting. Tegen hem lopen er drie aangiften bij de afdeling Fraude. De man gaf zich uit voor jurist en zei dat hij percelen verkoopt. De slachtoffers werden door Gerardus voorgehouden dat zij de percelen op basis van afbetaling bij hem konden kopen, nadat er een voorschot is betaald. Wanneer alle geld betaald is, zou het perceel overgeschreven worden op de naam van de koper.

Terwijl de slachtoffers bezig zijn met de afbetaling van de percelen, nam Gerardus een hypothecaire lening bij de bank met de percelen als onderpand. Hij loste de schuld bij de bank niet af waardoor de percelen door de bank geveild werden. De slachtoffers krijgen het perceel niet en zijn hun geld ook kwijt.

Een andere streek die Gerardus heeft uitgehaald, is het zich als gevolmachtigde verkopen van twee percelen. Ook op basis van afbetaling. Nadat het af te lossen bedrag door zijn slachtoffers betaald was, liet Gerardus met een notariële volmacht de percelen op zijn naam overschrijven. Hij nam vervolgens een forse lening bij een geldschieter met de percelen als onderpand en loste de schuld niet af. Die percelen zijn toen op de veiling beland.

Ook heeft Gerardus iemand ertoe kunnen bewegen om hem een geldbedrag te geven. Hij gaf hem een cheque die op een bepaalde datum bij een bank verzilverd kon worden. Toen de persoon de cheque aan de bank aanbood, bleek die ongedekt te zijn. Vermoed wordt dat er meer slachtoffers zijn gemaakt. De politie roept slachtoffers op om zich aan te melden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May