Situatie Nanikreek onder controle
18 Jun 2012, 01:00
foto


De waterstand in de Nanikreek is stabiel. Het kritieke punt is op 3.50 meter gesteld. Het water had al een hoogte van 3.42 meter bereikt. Om calamiteiten te voorkomen is het water gespild. Ook de Lekbeteugelingsdam die op drie plekken overstroomde, is meteen aangepakt.

Charles Perk, sectiehoofd Openbare Werken afdeling Nickerie, zegt aan Starnieuws dat er met man en macht gewerkt is om calamiteiten te voorkomen. De dam is op de zwakke plekken alvast opgehoogd en de Nanikreek wordt opgeschoond. Perk merkt op dat de Lekbeteugelingsdam structureel aangepakt moet worden. Verder moet de dam opgeschoond worden. Volgens Perk zal de hele dam van 33.6 km opgehoogd en opgeschoond worden.

Gevaar geweken
Districtscommissaris (dc) Wedperkash Joeloemsingh deelt mee dat het gevaar geweken is en dat de Nanikreek en de Lekbeteugelingsdam in de gaten gehouden worden. Er zullen mogelijkheden bekeken worden om de dam structureel aan te pakken. Het budget hiervoor is er nog niet.

Minister Hendrik Setrowidjojo van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft ook gesprekken hierover gevoerd met zijn ministerie en de dc. Volgens de bewindsman is er een goede samenwerking tussen Openbare Werken, Regionale Ontwikkeling en LVV. Ook directeur Richenel Small van OW-MCP bevestigt dat alles nu onder controle is. Hij vertelt dat er water wordt gespild in de Nanikreek. Doordat de kreek opgeschoond wordt, kan het water beter afgevoerd worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May