Doek gevallen voor Fernald
16 Jun 2012, 22:02
foto
Bestuursleden afdeling NPS Nickerie op de vergadering vanavond. Tweede van links Carmelita Fereira die ook zitting zal nemen in het hoofdbestuur morgen. Naast haar afdelingsvoorzitter Richenel Small.


Alle onderafdelingen van Nickerie hebben hun stem uitgebracht op Gregory Rusland, kandidaat-voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS). Met Nickerie erbij heeft Rusland zeven van de elf afdelingen achter zich. Het doek is gevallen voor kandidaat Ivan Fernald.

Nickerie was de laatste afdeling die nog moest stemmen. Iets voor tien uur vanavond was de stemming achter de rug. De afdelingsvergadering werd geleid door voorzitter Richenel Small. De vergadering had een rustig verloop.

De verkiezing van het hoofd- en congresbestuur van de NPS vindt zondag plaats in partijcentrum Grun Dyari. Er zal alleen gestemd worden op de voorzitterskandidaten. Over de rest van de kandidaten is er consensus. Venetiaan, die drie termijnen president van het land is geweest, zal na 19 jaar de voorzittershamer van de 'groene partij' overdragen. Zijn voorkeur ging uit naar Fernald, maar de 'frambo' gaat naar Rusland.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May