Weg naar Papatam wordt geasfalteerd
17 Jun 2012, 02:00
foto
Assembleelid oriënteert zich op de weg naar Papatam. (Foto: Isaak Poetisi)


De weg naar Papatam wordt geasfalteerd. Het ministerie van Openbare Werken (OW) is al gestart met voorbereidende werkzaamheden. Nu wordt er bodemonderzoek gedaan naar de weggesteldheid. Het asfalteringsbedrijf Tjongalanga NV zal belast worden met de asfaltering van het drie kilometer weggedeelte tot Papatam. Als sub aannemer zal aannemingsbedrijf Wtec Sole in eerste instantie de ontwatering ter hand nemen. Daarna volgt de verhoging van het wegdek met 50 centimeter, waarna Tjongalanga de asfaltering voor zijn rekening neemt.

Deze werkzaamheden zijn ook noodzakelijk voor de integrale aanpak van de waterhuishouding van Albina. Het ministerie van Regionale Ontwikkeling is woensdag van start gegaan met het ophalen en opschonen van 25 kilometer aan lozingen binnen Albina centrum tot het vliegveld bij Pierre Kondre. Deze inspanning zal pas gecompleteerd worden met de versterking van de oever van Marowijnerivier door OW. Dit werd bij deze gelegenheid nogmaals benadrukt door Martin Blenman, manager Civiel Technische Werken van het decentralisatieprogramma.

Niet getwijfeld
De leiding van OW kwam al heel vroeg uit de startblokken, want reeds op de tweede actiedag van de bewoners van Papatam werd er een technisch team naar Papatam gedirigeerd. Hierna werd door tussenkomst van districtscommissaris Theodorus Sondrejoe de wegbarricade opgeschort voor twee weken. Dit ultimatum verstrijkt op 19 juni om 12:00 uur namiddag.

Parlementariër Marinus Bee (A Combinatie/Abop) is blij met deze positieve ontwikkeling. "Ik heb nimmer getwijfeld aan het gegeven woord zijdens de regering", beweert Bee.
Tegenover Starnieuws verklapt de volksvertegenwoordiger dat er binnenkort een bespreking met de bewoners van Papatam volgt, waar bij de stand van zaken zal worden doorgenomen.

"Ik ben blij dat de overheid gehoor geeft aan onze noodkreet", zegt actieleider kapitein Abraham Angoso. Hij leidde de actie van de dorpelingen, gesteund door Albinezen gedurende de twee actiedagen. Angoso ziet graag dat de weg nog eens 200 meter doorgetrokken wordt naar de nabij gelegen Inheemse nederzetting Mondkreek.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May