Conferentie Unasur-Caricom legt basis voor integratie
16 Jun 2012, 01:00
foto
De deelnemers aan de tweedaagse Caricom-Unasur conferentie.


Op de tweedaagse conferentie van jongeren uit de lidlanden van Caricom en Unasur is de basis gelegd voor verdere samenwerking en integratie. De jongerenleiders uit de regio hebben ook meer inzicht gekregen in de vele culturen die Suriname rijk is. De nadruk is gelegd op de Saramaccaanse cultuur, die uniek is in de regio.

De eerste dag is vooral veel tijd besteed aan debatten om te komen tot een ‘statement’ bestemd voor president Desi Bouterse, die voorzitter is van de Caricom. Hij is ook verantwoordelijk voor de jeugd. De jongeren hebben deelgenomen aan educatieve activiteiten en hebben informatie en ideeën met elkaar uitgewisseld.

Relatie verdiept
Raynell Fraser, Caricom jeugdambassadeur, zegt aan Starnieuws dat de jongeren veel van elkaar hebben geleerd. De conferentie is geïnitieerd door president Bouterse die het komende jaar ook voorzitter zal zijn van Unasur. De president legt er de nadruk op dat de jeugdleiders van zowel de Caricom als die van de Unasur de verantwoordelijkheid op zich moeten nemen door zich met de politiek in hun respectieve regio in te laten. De vergadering was ook een platform voor jeugdleiders uit beide regio’s om gezichtspunten uit te wisselen over jeugdstructuren van de overheid, de ontwikkeling van leiderschap en het bouwen aan capaciteiten.

Fraser zegt dat het jeugdbeleid één van de prioriteiten is op de agenda van de staatshoofden. Fraser zegt dat de afgelopen dagen hard is gewerkt . De activiteiten hebben ertoe bijgedragen dat de jongeren dichterbij elkaar zijn gekomen. Het bezoek werd vrijdagavond feestelijk afgesloten. De jongeren vertrekken vandaag naar hun respectieve landen terug.

Gretl Wolfram
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May