'Die hard' bende onschadelijk gemaakt
13 Jun 2012, 15:00
foto
Minister Edward Belfort wordt geflankeerd door pg Soebhas Punwasi (links) en waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie).


De bende die onschadelijk is gemaakt, is 'die hard'. De sporen van de criminelen gaan terug tot 1995. De bendeleden zijn betrokken bij onder andere de beroving van de Maretraite Mall, Savannah Casino, beroving van geldtransportwagen van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, beroving van Malhoe. De bende telt ongeveer vijftien leden. Zeven zijn opgepakt, van wie vier het leven hebben gelaten.

Deze mededelingen zijn gedaan tijdens een persconferentie vanmiddag door de minister Edward Belfort, procureur-generaal (pg) Soebhas Punwasi en waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie.

Verantwoord te werk gegaan
Punwasi deelde mee dat er goede afstemming heeft plaatsgevonden tussen de politieleiding en het Openbaar Ministerie. Voor zover de pg rapportage heeft gekregen, is het optreden van de politie en militairen correct geweest. Het is een verantwoord optreden.

Er is geen informatie verschaft over de wijze waarop de beschieting heeft plaatsgevonden. Volgens Tjin Liep Shie is het nog te vroeg om deze informatie te verstrekken. De operatie is nog bezig. Het is ook niet duidelijk of de bendeleden die doodgeschoten zijn, waren gewapend. Minister Belfort waarschuwde de criminelen nogmaals om op te houden met hun praktijken. Hij vraagt ze om zich aan te melden, want de politie zal hen opsporen.
            video.gif video
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May