Danpaati River Lodge krijgt milieucertificering
13 Jun 2012, 10:30
foto
Nazia Ramnath en Thomas Kwadjani, beiden van Danpaati River Lodge.


Het eco-resort Danpaati River Lodge is voor niveau 1 en 2 gecertificeerd binnen het Samarja Milieu Certificeringsprogramma (SMC). Het oord is het veertiende bedrijf met een SMC-certificaat. Stichting Samarja is in de tweede helft van het vorig jaar begonnen met haar certificeringsprogramma.

Directrice Paula Claessens van Danpaati River Lodge had de stichting al in het eerste kwartaal van 2010 uitgenodigd om haar personeel en de twaalf omliggende dorpen voor te lichten en te laten participeren in het recycling proces. Sinds twee jaar verzamelt Danpaati onafgebroken plastic flessen in een container op Atjoni.

Milieu en sociaal verantwoord
Het eco-toeristisch bedrijf doet ook aan thuiszorg. Zo zijn de ouderen en mensen met een beperking in de omliggende dorpen verzekerd van een goede zorg. Het bedrijf investeert zijn inkomsten terug naar de omliggende gemeenschappen. Twee jaar geleden waren er al 32 thuiszorg werknemers voor de twaalf omliggende dorpen.

Samarja-directeur Anwar Alibux is dik tevreden met het beleid van Danpaati River Lodge. “Ze waren al milieu verantwoord en duurzaam bezig, voordat het SMC bestond. Ze zijn een goed voorbeeld van milieu en sociaal verantwoord ondernemen”, zegt Alibux.
“Atjoni ligt drie uur varen verder dan Danpaati en als zij hun plastic flessen en aluminium blikjes kunnen recyclen, dan kan heel Suriname dat”, stelt de directeur van de milieuorganisatie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May