Woensdag startsein ontwatering Albina
11 Jun 2012, 10:00
foto
De St. Gerardusschool heeft structureel last van de springvloed.


Minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling (RO) geeft woensdag het startsein voor de verbetering van de ontwatering van Albina. In bijzijn van directeur Genia Corinde zal ook het 'Projectbord' worden onthuld. Hierna begint een graafmachine symbolisch met de werkzaamheden.

Bij deze werkzaamheden zal een begin worden gemaakt met het opschonen van 25 kilometer aan lozingen. Daarbij worden het profileren van de bermen en het talud meegenomen.

Integrale aanpak
Het ministerie van Openbare Werken (OW) staat eveneens in de startblokken om zijn gedeelte van de ontwateringswerken aan te pakken. De afwatering van het Papatamgebied maakt hier onderdeel van uit. Volgens Martin Blenman, manager Civieltechnische Werken van DLPG 2, is er reeds afstemming geweest tussen RO en OW over de integrale aanpak van de waterhuishouding in Albina. Blenman geeft aan dat RO begint met de werkzaamheden rond de St. Gerardusschool.

Blenman zegt dat RO de secundaire en tertiaire lozingen in Albina voor zijn rekening neemt. Extra werkzaamheden die rond de St Gerardusschool moeten worden uitgevoerd, zal in overleg met RO en OW uitgevoerd worden. Er wordt ook afgestemd over het ophalen van de primaire lozingen in Moengo en Albina, terwijl ook de versterking van de rivieroever te Albina meegenomen wordt.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May