Richard Kalloe niet opgenomen in heroprichtingsakte IDCS
07 Jun 2012, 00:00
foto
Winston Caldeira, opnieuw directeur IDCS.


Richard Kalloe is niet opgenomen in de heroprichting van het Investment Development Corporation Suriname (IDCS). Op 13 juni vorig jaar is de eerste oprichting ontbonden door de ministers Adelien Wijnerman van Financiën en Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen. Op vrijdag 1 juni is het IDCS weer opgericht bij de notaris door Wijnerman en directeur Hesdy Ormskerk van het Planbureau.

In de oprichtingsakte, die is gepubliceerd in het staatsblad, staat aangegeven dat voor de eerste keer als directeur wordt benoemd Winston Caldeira. Zowel de ontbinding van de vorige als de heroprichting van het nieuwe IDCS zijn geschied via een resolutie, getekend door president Desi Bouterse.

Kalloe vertelt onzin
“Als meneer Kalloe vindt dat zaken niet rechtsgeldig zijn, moet hij daarvoor niet mij aanspreken of tal van onzin in de media vertellen, maar naar de bevoegde autoriteiten stappen en de president”, zegt Caldeira. Tegenover Starnieuws zegt de IDCS-directeur niet van plan te zijn een laag-bij-de-grondse polemiek aan te gaan met Kalloe.

Hij wil liever praten, zo ver zijn bevoegdheden reiken, over wat het IDCS doet en wat het tot nu toe heeft bereikt. Al geruime tijd is er in de media veel geroezemoes over wie belast is met de directievoering van dit staatsbedrijf dat door deze regering in het leven is geroepen om noodlijdende staatsbedrijven middels investeringen op te boosten.

Nog in de boot
Kalloe blijft echter zeggen dat hij nog altijd verbonden is aan het IDCS. Volgens hem komt er naast deze heroprichting een tweede tak van het IDCS waar hij met de directievoering belast zal worden. “Ik ben nog steeds betrokken en binnenkort zal dat wel gemerkt worden”, meent Kalloe. De buiten de nieuwe structuur gelaten Kalloe maakte bij de eerste oprichting deel uit van de tweekoppige directie van het IDCS samen met Caldeira. “Het werkte gewoon niet en mede door mijn aandringen bij de president, is hij er buiten gelaten”, geeft Caldeira toe.

Caldeira noemt de beweringen van Kalloe 'wild publiciteitsgeil'. "Ik ben verder niet van plan nog meer hierover te zeggen. Mijn integriteit, dat van het bedrijf en dat van Kalloe zelf staan op het spel. Ik vind het erg dat een ex-minister zich op deze manier laat gaan, maar als hij vindt dat hij dit moet doen, moet hij maar ermee doorgaan”, stelt Caldeira.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May