Chas Mijnals: "OW handelt onrechtmatig en discriminerend”
06 Jun 2012, 13:00
foto
Het gebouw van Milasco Mufflershop (rechts) is volledig over de sloot en onderhoudsstrook gebouwd.


Nog geen drie weken nadat de kortgedingrechter de families Toelsie en Mangroe aan de Schietbaanweg in het gelijk had gesteld, hebben de families weer een aanmaning van het ministerie van Openbare Werken gehad.

Ondernemer Rambharos van Milasco Mufflershop had een muur opgetrokken voor de inritten van de eigendomspercelen van de twee families. In opdracht van de rechter is die muur, een dag na het vonnis, op 16 mei gesloopt en is de beschikking van de ondernemer opgeschort.

“OW heeft nu gemeend de families Toelsie en Mangroe de opdracht te geven om binnen drie dagen hun muren die zij over de sloot hebben getrokken te slopen”, zegt advocaat Chas Mijnals die de families bijstaat aan Starnieuws. Frappant vindt Mijnals het dat het gaat om drie mensen die grensoverschrijdend hebben gebouwd. Twee, de families Toelsie en Mangroe, hebben een schutting erop gebouwd en de derde, ondernemer Rambharos heeft een heel gebouw over de sloot opgezet.

Discriminerend
“Het is discriminerend als aan twee de opdracht wordt gegeven en dat wordt nagelaten te doen aan de derde die een heel gebouw erop heeft gebouwd”, zegt Mijnals. “OW handelt niet rechtmatig en in strijd met behoorlijk bestuur.”

Shantidevi Mangroe zegt: “Als het voor ons geldt, waarom dan niet voor Rambharos? Ziet meneer Mungra het heel gebouw dat erop staat dan niet?” Beide families zeggen dat ze erop hadden gerekend dat ondernemer Rambharos zich niet zou neerleggen bij het vonnis van de rechter. “En we hebben geen ongelijk gehad”, zegt Surjpersad Toelsie. “Die man is steeds bezig ons het leven zuur te maken. Maar we vertrouwen op de Heer daarboven en we geloven in gerechtigheid.”

Duikers in vieze sloot
Beiden geven toe dat ze over de sloot hebben gebouwd. “Iedereen probeert zijn huis en erf netjes te houden en die vieze sloot was geen gezicht. Dus hebben we langer dan dertig jaar terug duikers gelegd en het geheel opgefleurd,” legt Toelsie uit. Hetzelfde hebben ook de buren, Mangroe, gedaan. “Als OW vindt dat we onze schutting moeten afbreken, hebben we daar geen moeite mee. Alleen moet Rambharos dan ook zijn gebouw dat over de sloot en op het onderhoudsterrein van de overheid is gebouwd neerhalen.”

Raadsman Mijnals is het roerend eens met zijn cliënten. “OW staat in zijn recht dat mensen niet grensoverschrijdend mogen bouwen, maar dan moet OW wel de regel gelijke monniken, gelijke kappen hanteren.” Hij zal OW vragen om de brief getekend door onderdirecteur Bouwkundige Werken, D. Mungra, als niet verzonden te beschouwen. “Handhaaft OW de brief, dan moet Rambharos ook worden gesommeerd om alles wat hij over de grens heeft gebouwd, te slopen.”

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May