'Sranan Dei' New York wordt gehouden op 5 augustus
07 Jun 2012, 10:00
foto
Sranan Dei New York 2011. (Foto: Rivox)


De jaarlijkse ‘Sranan Dei' in New York zal dit jaar gehouden worden op zondag 5 augustus in het Roy Wilkins Park in Queens New York. Door de stijgende kosten waarmee de organisatie van dit evenement gepaard gaat, wordt overwogen om een vrijwillige bijdrage te vragen aan het publiek.

Door de jaren heen hebben verschillende Surinaamse artiesten een muzikale bijdrage geleverd op de Sranan Dei. Hoogtepunten waren tot nog toe optredens van Ghabiang Crew, Sranan Uma Prisiri, Conjunto Trasani, Kankantrie, NAKS Kaseko Loco, Dil E Nadan, Biesnoewatie Khoesal, Khisal Bholasing, Remie Abdul & Pinto, Franky Miesidjan en Patrick Tevreden.

Belangstelling blijft toenemen
New York’s eigen Fiesta Sound NYC van Mike Sparendam, al dan niet aangesterkt met gast muzikanten uit Miami en Nederland, verzorgt al jaren de ‘soundtrack’ voor de Sranan Dei en daarmee de zomer in New York. De belangstelling voor de Sranan Dei in New York blijft groeien. Veel grote Surinaamse acts, waaronder Lobi Firi, Afu Sensi, Powl Amerali (Suripop) en Edgar ‘Trafasi’ Burgos, hebben reeds de wens te kennen gegeven aanwezig te willen te zijn.

Sranan Dei in New York begon 36 jaar geleden als een ‘uit de hand gelopen picknick’ voor family en vrienden. Tegenwoordig trekken honderden Surinamers uit alle delen van de USA, Nederland en Suriname naar New York om te participeren in de viering van de multiculturele Surinaamse eenheid in de Verenigde Staten.
De Sranan Dey biedt typisch Surinaams eten, muziek, sport en spel en een gelegenheid bij uitstek voor het ontmoeten van oude vrienden en het maken van nieuwe. Ook dit jaar zal extra aandacht gegeven worden aan de kinderen en tieners.

Wim d'Agrella

www.fawaka.net
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May