Staat Aboelakhanweg in Commewijne zorgt voor ongerief
04 Jun 2012, 06:00
foto
De slechte staat van de Abdoelakhanweg in Commewijne.


De Aboelakhanweg in het district Commewijne te Alkmaar verkeert in een slechte staat. Deze hoofdweg verbindt tal van belangrijke plaatsen zoals het Vissersdorp, Mariënburg en Zorgvliet. Districtscommissaris (dc) Ingrid Bink van Commewijne zegt aan Starnieuws dat de bewoners keer op keer hun beklag hebben gedaan over deze weg. Het werk is al aan een aannemer gegund.

De dc merkt op dat de weg haast onbegaanbaar wordt als het regent. “Ik heb de aannemer gesproken en voorgesteld dat hij tenminste één rijbaan rijklaar maakt en deze beschelpt. Maar dat is niet gebeurd. De aannemer kwam met de optie om die weg voorlopig af te sluiten”, deelt Bink mee. Afsluiten van die weg zou inhouden dat de weggebruikers ongeveer twintig kilometers zouden moeten omrijden. Dit vindt de dc geen oplossing. Volgens Bink zou de aannemer met de directievoerder erover praten en de mogelijkheden bekijken om die weg tenminste van een laag schelpen te voorzien.

Districtsraadlid Revelino Amattarmidi van Commewijne vindt dat de weg zo snel mogelijk aangepakt moet worden. “Iedereen klaagt en dagelijks horen we problemen die deze slechte weg geeft in het veld. Toch treedt er geen verandering op”, stelt Amattarmidi. Hij vertelt dat hij met zijn collega’s en de dc zal nagaan wat er kan gebeuren. "Zo kan het niet verder."

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May