Dirk Currie zevende spreker CEO Talks VES
04 Jun 2012, 04:00
foto
Dirk Currie, directeur Telesur


Dirk Currie, directeur van Telesur, is de zevende spreker van de CEO Talks, die op 6 juni gehouden wordt door de Vereniging van Economisten in Suriname (VES).
Met deze CEO Talks laat de VES succesvolle ondernemers/managers aan het woord die hun ondernemingservaringen delen. Tevens wordt belicht de bijdrage van de onderneming aan de Surinaamse economie.

De voorzitter van de VES, Waddy Sowma, stelt dat de VES ervan uitgaat dat de ontwikkeling van een land nauwe correlatie vertoont met die van het midden- en kleinbedrijf. Daarom is stimulering om verder te groeien belangrijk.

Belangrijke bijdrage
Het is een feit volgens Sowma dat Small & Medium Sized Enterprises, een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren en versterken van de verdiencapaciteit van een land. Deze bedrijven leveren in landen waar deze goed ontwikkeld is, relatief de grootste bijdrage aan werkgelegenheid, de groei van het Bruto Binnenlands Product en productinnovatie.

Een van de mogelijkheden om het midden- en kleinbedrijf c.q. ondernemerschap te stimuleren is 'knowledge sharing'. Dit houdt in dat ondernemers die innovatief en succesvol zijn, hun ervaringen delen met andere personen, die mogelijkerwijs ook willen ondernemen of reeds ondernemen. De VES wil met de CEO Talks een platform creëren voor jonge ondernemers om, hun aspiraties en inventiviteit te stimuleren en om zicht te krijgen op succesfactoren en mogelijke valkuilen in het zaken doen.

De spreker
Dirk Currie heeft verschillende financiële functies bekleed bij Telesur voordat hij benoemd werd tot CEO van het bedrijf. Voorafgaand aan zijn carrière bij Telesur was hij werkzaam bij het ministerie van Financiën als hoofd van de afdeling Economische Aangelegenheden. Hij is lid geweest van verschillende raden van commissarissen en is nu lid van de raad van commissarissen bij De Surinaamsche Bank NV. Hij is president van Stichting Lotjeshuis, lid van Rotary Club Paramaribo Central en lid van de VES.

Eerdere CEO's die een presentatie hebben gedaan zijn: Helmut Haukes (Haukes Group), Jim Rasam (Intermed Group), Armand van Alen (Vabi Group), Arun Hindori (Cirkel Group), Jim Healy (VSH United Group) en Jimmy Rosheuvel (RPBG Group).

De presentatie woensdag is toegankelijk voor alle belangstellenden en vindt plaats in de Banquetzaal van Hotel Torarica om 20.00 uur.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May