Organisaties willen meer aandacht voor zelfdoding
02 Jun 2012, 17:00
foto


Er is meer aandacht nodig van hulpverlenende instanties voor zelfdoding onder Surinaamse Nederlanders. Daarom organiseert de stichting Surinaamse Vrouwen Bijlmermeer (SVB) op 9 juni in Amsterdam een conferentie over 'zelfdoding onder Surinaamse Nederlanders'.

Deze conferentie wordt in samenwerking met de stichting Landelijke Organisatie van Surinaamse Vrouwen, de Stichting Welzijn Amsterdam Zuidoost en de GGD Amsterdam georganiseerd. De samenwerkende instanties beogen te komen tot een plan voor ondersteuning van de nabestaanden van suïcide onder Surinaamse Nederlanders.

Platform
Uit ervaring van de stichting SVB blijkt dat het verwerken van het verdriet bij nabestaanden van zelfdoding onder Surinamers een zeer moeizaam proces is. Een proces dat specifieke begeleiding en ondersteuning behoeft. Een van de doelen van SVB is een platform te vormen van waaruit deze ondersteuning geboden kan worden.

In de conferentie zal aandacht besteed worden aan de vele vragen die bij nabestaanden blijven leven, aan de wijze van rouwverwerking onder Surinamers en aan de omgang met schuldgevoelens. Vooral ook welke ondersteuningsmogelijkheden voor de hulpverlening nodig zijn. Dit meldt de organisatie in een persbericht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May