Ruim 400 deelnemers Adek-Games
01 Jun 2012, 22:30
foto
De prijzen die de Faculteit der Technologische Wetenschappen heeft gewonnen. De FTeW, is de huidige kampioen en heeft al drie jaar op rij gewonnen.


Ruim 400 studenten en docenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname doen mee aan de sportweek, die zaterdag begint. De Studentencommissie Sport en Recreatie heeft een drukke periode van voorbereidingen achter de rug.
De Adek Games zijn een sporttoernooi tussen de Faculteit der Technologische Wetenschappen (FTeW), Maatschappij Wetenschappen (FMijW) en Medische Wetenschappen (FMeW). Het doel van de jaarlijkse Spelen is de saamhorigheid en eenheid tussen de verschillende faculteiten te versterken.

Morgen wordt er een aanvang gemaakt met atletiek en de denksporten. De onderdelen bij atletiek zijn: sprint op de 100 en 200 meter, 2x100 meter estafette en een 5 kilometer hardloop. Later in de middag zullen de denksporten: schaken, dammen en troefcall worden beoefend.

De Holiday speurtocht, die wordt georganiseerd door de Rotary Club en SARK, is ook een onderdeel van de Adek Games en wordt gehouden op zondag. De zaalsporten (volley-, zaalvoet- en basketbal) zijn vanaf maandag aan de beurt en vinden plaats in de Anthony Nesty Sporthal. Veldvoetbal begint op dezelfde dag in het Franklin Essed stadion. Het onderdeel zwemmen, zal in het bad van de Vereniging Officiers Sociëteit (VOS) worden gehouden op woensdag 6 juni, terwijl in de ochtend het onderdeel slagbal wordt afgewerkt in het Emile de la Fuente sportcomplex.

De laatste dag van de sportweek is 9 juni en is uitgetrokken voor beachvolleybal op het sportcomplex van Telesur. De sportweek wordt dezelfde avond afgesloten met een fuif in Touche.

Vishay Hardwarsing
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May